Bûche de Noël 

Bûche de Noël 
20 min.
197 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser til 12 portioner

Rouladens bund
3 æg
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 dl kartoffelstivelse
2 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver

Fyld
1 dl fedtfattig yoghurt
200 g mascarpone
1 spsk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk malet vanilje

Glasur
100 g mørk chokolade
100 g crème fraîche

Til servering
50 g tranebær
  Frisk rosmarin
Tilbage

Fremgangsmåde  

Opvarm ovnen til 200 °C.

Kom æggene i skål og pisk dem let. Tilføj SteviaSweet Crystal under kraftig omrøring. Bland de tørre ingredienser sammen og si dem ned i den luftige masse. Vend det hele forsigtigt med en dejskraber. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den på midterste rille i ovnen i ca. 6-8 minutter. Tag rouladebunden ud af ovnen og vend den over på et nyt stykke bagepapir. Lad den køle af, mens fyldet forberedes.

Rør yoghurt, mascarpone, SteviaSweet Crystal og vaniljen sammen til en fast skum. Fugt rouladebunden med lidt vand, hvis den allerede er blevet tør. Fordel fyldet på bunden og rul bunden sammen til en fast roulade ved hjælp af et stykke bagepapir. Vikl rouladen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i ca. 1 time.

Smelt chokoladen til glasuren på laveste effekt i mikroovnen. Tilsæt crème fraîche under kraftig omrøring. Fordel cremen på rouladeni, det du laver et træstammemønster. Til sidst pyntes rouladen med tranebær og rosmarin.

Sæt evt. små "grene" på: Skær små stykker af rouladen og sæt dem på rouladen.

Næringsværdi per portion

197 kcal
829 kJ
5 Protein i g
10 Kulhydrater i g
15.5 Fedt i g