Brødbudding, pocherede nektariner og vaniljesauce

Brødbudding, pocherede nektariner og vaniljesauce
60 min.
329 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 6 portioner

25 g smør
150 g landbrød
4 dl mælk
2 æg
10 g SteviaSweet Drys-Let
50 g malede mandler
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt vanilje

Kogte nektariner
2 nektariner
1/2 dl vand
1/2 dl SteviaSweet Drys-Let​
1 Saft og revet skræl fra 1 appelsin

Vaniljesauce
1 dl mælk
1 dl piskefløde
5 g SteviaSweet Drys-Let​
1/2 tsk stødt vanilje
3 æggeblommer
Tilbage

Fremgangsmåde


Tænd ovnen på 175 °C.

Smelt smørret og brug en lille smule af det til at smøre fadet/panden (15 x 20 cm). Skær brødet i tern på ca. 2 cm Bland mælk, æg, SteviaSweet Drys-Let og de malede mandler i en skål. Tilføj krydderierne og croutonerne, og lad blandingen hvile i 10 minutter. Hæld blandingen i et ovnfast fad, hæld smørret ud over blandingen og bag den i midten af ovnen i ca. 35 - 40 minutter indtil blandingen er geléagtig.
 
Vask nektarinerne grundigt. Halver nektarinerne og fjern stenene. Skær nektarinerne i trekantede stykker, ved først at skære de halve nektariner i både/stykker og derefter skære dem over på tværs. Kog vandet, SteviaSweet Drys-Let og appelsinsaften op i en gryde. Tilføj nektarinstykkerne og revet appelsinskræl i gryden og lad blandingen marinere under et låg eller plastfolie i 15 minutter.
 
Forbered vaniljesaucen. Kom mælk, fløde, vanilje og SteviaSweet Drys-Let i en gryde og kog op. Del æggeblommerne og kom dem i skålen Hæld den varme væske over æggeblommerne under hurtig omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og pisk blandingen ved lav varme, indtil den bliver tyk og skummet og overfladen falder ned.
 
Server brødbuddingen med nektariner og vaniljesauce.

Næringsværdi per portion

329 kcal
1381 kJ
11.5 Protein i g
22 Kulhydrater i g
22 Fedt i g