Blåbær-solbærtærte med mascarponefyld

90 min.
329 kcal
SteviaSweet Crystal

Blåbær på en hvid bund eller blåbær-solbær-mascarpone-pie, det lyder ikke bare lækkert, der er også lækkert!

Næringsværdi Per portion

329
kcal
1383
kj
5.5
Protein
9
Kulhydrater
26
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde uden sukker

  1. Smuldr køleskabskoldt smør i en blanding af SteviaSweet Crystal, hvedemel og bagepulver. Tilsæt vand, og bland til den er jævn. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  2. Pres dejen ud i en tærteform og op ad kanterne med melede fingre. Læg et stykke bagepapir oven på dejen og hæld for eksempel tørrede bønner eller ris over som vægt. Bag bunden i midten af ovnen på 200 °C i cirka 20 minutter. Fjern bønnerne og bagepapiret, når bunden er afkølet lidt.
  3. Lav fyldet. Bland mascarpone, yoghurt, revet citronskræl og SteviaSweet Crystal sammen. Pisk blandingen let med en elpisker.
  4. Fordel fyldet på den afkølede tærtebund med en ske og pynt med blåbær og solbær.
Back

Ingredienser til 8portioner

Bund

100 g smør
1/2 dl (40 g) SteviaSweet Crystal
2 1/2 dl (160 g) hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. koldt vand

Fyld

250 g mascarpone
1 dl (100 g) smagsneutral yoghurt
revet citronskræl fra en halv citron
1 1/2 spsk. SteviaSweet Crystal
200 g blåbær
100 g solbær
Back