Sommertærte

Sommertærte
90 min.
110 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser til 20 stykker

Tærtebund
6 æg
150 g SteviaSweet Crystal
60 g hvedemel
40 g kartoffelmel
1 1/2 tsk. bagepulver

Vanilje creme:
250 ml mælk
3 æggeblommer
30 g SteviaSweet Crystal
2 1/2 spsk maizena
1 1/2 tsk vaniljesukker
100 g kvark

Fyld
225 g jordbær eller hindbær og blåbær

Garniture:
250 ml fløde
  Jordbær, Ananaskirsebær, Brombær, Carambole
Tilbage

Fremgangsmåde 


Tænd ovnen på 175 °C. Smør en rund form, ca. 24 cm i diameter.
Del æggeblommerne fra hviderne. Pisk æggeblommer og SteviaSweet Crystal luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Pisk æggehviderne til hvidt skum. Vend forsigtigt melblanding, skiftevis med æggehvid-skummet, i æggeblommerne. Fordel dejen i formen og bag den på nederste rille i ovnen ca. 40 min.
Lad kagen køle af i formen, inden den vendes ud.
Bland mælk, æggeblommer, SteviaSweet Crystal og Maizena i en gryde. Kog op og pisk til cremen tykner. Afkøl i vandbad. Tilsæt vanilje sukker og kvark. Skær tærtebunden over i 2 dele. Læg den første bund på et fad og fordel bær og vanilje creme herpå. Læg den anden bund over.
Pisk fløde og fordel et lag på toppen og kanterne. Garnér med frugt og bær. Lad tærten stå køligt til den serveres.

Næringsværdi per portion

110 kcal
450 kJ
4.6 Protein i g
8 Kulhydrater i g
6 Fedt i g