Lette donuts med bærsovs

Lette donuts med bærsovs
45 min.
118 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 12 portioner

3 dl (195 g) hvedemel
1 dl (10 g) SteviaSweet Drys-Let
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. kardemomme
50 g smør
1 1/2 dl (150 g)  smagsneutral yoghurt
1 æg
  blødt smør til donutformene

Bærsovs
300 g bær
1 dl (10 g) SteviaSweet Drys-Let
2 spsk. vand
Tilbage

Fremgangsmåde


Tænd ovnen på 200 °C.

Bland mel, SteviaSweet Drys-Let​, bagepulver, natron og kardemomme. Smelt smørret. Tilsæt det smeltede smør, yoghurt og æg til melblandingen. Smør donutformen. Sprøjt dejen ned i hullerne med en sprøjtepose. Bag dem i cirka 13 - 15 minutter.
 
Bring alle ingredienserne til bærsovsen i kog i en gryde. Lad den koge ved mellemsvag varme i cirka 10 minutter, indtil den tykner let. Pres forsigtigt sovsen igennem en fin si for at få alt væden med.
 
Dyp donutsene i den afkølede bærsovs, før de nydes. Du kan også pynte donutsene med tørret bærpulver, hvis du ønsker.
Næringsværdi per portion
118 kcal
495 kJ
3.5 g Protein
14 g Kulhydrater
5.5 g Fedt