Ovnbagt græskar med feta og quinoasalat uden sukker
15 min.
337 kcal
SteviaSweet Drys-Let
Ingredienser til 4 portioner
Ovnbagt græskar
1 kg |
Butternut-græskar |
2 |
fed hvidløg |
1 spsk |
olivenolie |
1/2 tsk |
chilipasta (Sambal Oelek) |
1/2 tsk |
salt |
1 kviste |
timian |
1 |
rødløg |
200 g |
kogte kikærter |
Quinoa
1 1/4 dl |
quinoa |
2 spsk |
olivenolie |
1/2 dl |
hvidvinseddike |
3 tsk |
SteviaSweet Drys-Let |
1/2 tsk |
salt |
1/2 |
bundt glatbladet persille |
Til servering
Tilbage
Fremgangsmåde uden sukker
- Varm ovnen op til 225 °C.
- Skræl græskarret og skær det i halve på langs. Tag kernerne ud med en ske. Skær de halve græskar i kvarte.
- Hak hvidløget og rør det sammen med olivenolie, Sambal Oelek og salt.
- Læg græskarstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og gnid dem ind i kryddermarinaden på alle sider.
- Bages i ovnen i 15 minutter.
- Skræl løget og skær det i både. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af.
- Læg løg og kikærter på græskarstykkerne på bagepladen og bag det hele 10 minutter mere, eller indtil græskarstykkerne er bløde.
- Kom quinoakornene i en finmasket si og skyl dem under rindende varm vand.
- Koges efter anvisningen på pakken. Rør olivenolie, hvidvinseddike og SteviaSweet Drys-Let sammen.
- Smag til med salt, hak persillen og kom den i marinaden.
- Hæld marinaden over den let afkølede quinoa.
- Fetaen smuldres hen over quinoasalaten. Serveres med bagt græskar og marineret quinoa.
Næringsværdi per portion
337 |
kcal |
1414 |
kJ |
12.5 |
Protein i g |
36.5 |
Kulhydrater i g |
14.5 |
Fedt i g |
45 |
kcal besparelse i sukker |