Citronkage

Citronkage
115 min.
354 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser til en aflang kageform (ca. 23cm x 8cm), smurt med smør

Dej
250 g smør, i rumtemperatur
125 g SteviaSweet Crystal
4 æg
2 økologiske citroner
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 drys salt

Overtræk
1 dl citronsaft
100 g flormelis
Tilbage

Fremgangsmåde 


Til dejen omrøres smørret indtil der dannes toppe, sukker iblandes og massen omrøres, indtil den har skum-konsistens. Under omrøring tilsættes et æg ad gangen, indtil massen har fået lys farve. Revet skall fra 2 citroner blandes i massen. De øvrige ingredienser tilsættes og massen blandes grundigt.

En kageform smøres med smør og massen fyldes i. Bages i ovnen i ca. 50 til 60 minutter ved 180 grader.

Kagen afkøles en smule, derefter stikkes der huller med strikkenål eller træspyd. Citronsaft og flormelis blandes godt og kagen mættes flere gange med væsken. Derefter afkøles kagen helt.
Næringsværdi per portion
354 kcal
1480 kJ
6.6 g Protein
29 g Kulhydrater
23.7 g Fedt