Valnød-æbleformkage

90 min.
160 kcal
SteviaSweet Drys-Let

Valnødder og æbler er klassiske ingredienser i madlavning. Begge dele er rigtig gode at kombinere i en kage, f.eks. i denne lækre Gugelhupf.

Næringsværdi Per portion

160
kcal
671
kj
3.5
Protein
14
Kulhydrater
10
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde uden sukker

  1. Tænd ovnen på 175 °C.
  2. Smør en 1,5 liter bageform og drys rasp over. Hak valnødderne fint.
  3. Bland mel, bagepulver og krydderier. Pisk smør og SteviaSweet Drys-Let. Tilsæt æggene et ad gangen og tilsæt til sidst de tørre ingredienser, valnødderne og æblepuréen.
  4. Hæld dejen i formen og bag i midten af ovnen i cirka 45 minutter, eller indtil kagen er færdig. Vend kagen om, efter den er afkølet lidt.
Back

Ingredienser til 16portioner

150 g smør
2 dl (200g) SteviaSweet Drys-Let
3 æg
4 dl (260 g) hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
150 g æblepuré
25 g valnødder
smør og rasp til at mele bageformen
Back